Európa

Geert Wilders újra kiállt Magyarország mellett

Hirdetés

A liberális holland miniszterelnök a brüsszeli EU-csúcson egészen szélsőséges kijelentésekkel támadta Magyarországot. Mark Rutte szerint hazánknak nincs keresnivalója az Európai Unióban, ha a kormány kitart a pedofiltörvény mellett. – Térdre kell kényszerítenünk őket – mondta Magyarországról az ügy kapcsán.

A legnagyobb holland ellenzéki pártot, a Szabadságpártot (PVV) vezető Geert Wilders csütörtök este kiállt Magyarország mellett. A bevádorlásellenes politikus megosztotta Varga Judit igazságügyi miniszter egy bejegyzését a témában, majd úgy fogalmazott a Twitteren:

„Elnézésüket kérem a hasznos idióta Rutte miatt. Legyenek tisztában vele, hogy nem minden holland nevében beszél. Korábban hazudott a parlamentnek, óriási botrányoknak volt részese, s nem mellesleg felelős a tömeges iszlám bevándorlásért, ami ténylegesen az LMBT-közösséget ért erőszakot okozza. Ne törődjenek vele!” – üzente hazánknak Geert Wilders.

A politikus pár órával korábban Mark Ruttének is címzett egy bejegyzést, amiben pedig azt írta: „Ugye az Európai Tanácsban majd elmondja a kollégáinak azt is, hogy az egy millió muszlimmal rendelkező, multikulturális Hollandiában a homoszexuálisok, valamint az LMBT-közösséghez tartozók sokkal kevésbé érezhetik biztonságban magukat, mint például Magyarországon, egy muszlim bevándorlók nélküli országban?”

Mark Rutte holland miniszterelnök eddig sem fogta vissza magát, ha Magyarország került szóba. A liberális holland kormányfő most a brüsszeli EU-csúcsra érkezve szólt oda a magyaroknak, mondván: szerinte Magyarországnak nincs keresnivalója az Európai Unióban, ha az ország kitart a pedofiltörvény mellett.

Hirdetés

– Viszont nem mondhatjuk meg nekik, hogy távozzanak. Lépésről lépésre kell haladnunk, és közben remélnünk, hogy alkalmazkodnak – idézte a holland RTL Mark Ruttét. A miniszterelnököt a tévécsatorna Hollandia brüsszeli uniós képviseletének épülete előtt kérdezte, ahol jól láthatóan díszelgett a szivárványos lobogó.

Más híradásokból kiderült az is, hogy Rutte a nyilatkozatában egyszerűen szégyentelennek nevezte Orbán Viktort.

– Térdre kell kényszerítenünk őket – mondta Magyarországról az ügy kapcsán.

Előzőleg a Twitteren pedig azt írta: elfogadhatatlan, ahogy Magyarország az LMBTQ-közösséggel bánik.

Hirdetés

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!