Európa

Ukrajna kedvezményes hitelprogramot készít elő az ukrán magánfegyvergyártók számára

Hirdetés

Az Ukrán Miniszteri Kabinet a jelenlegi „Megfizethető hitelek 5-7-9” programhoz hasonló programokat dolgoz ki, amelyek célja a védelmi magánvállalkozásoknak történő hitelnyújtás lesz – írja az Ekonomicsna Pravda Jurij Katszijon, az Oscsadbank igazgatótanácsának elnökhelyettesére hivatkozva.

A tisztviselő a „Hogyan változtak meg a vállalati üzleti szolgáltatások a háború alatt” című kerekasztal-beszélgetésen jelentette be a hírt.

A KORMÁNY JELENLEG NÉHÁNY, AZ 5-7-9-ES TÁMOGATÁSI PROGRAMOKHOZ HASONLÓ PROGRAMON DOLGOZIK A VÉDELMI MAGÁNSZEKTOR SZÁMÁRA. EZ LEHETŐVÉ TESZI MAJD AZ ÚJONNAN LÉTREHOZOTT VÁLLALATOK SZÁMÁRA, HOGY FINANSZÍROZÁSHOZ JUSSANAK EZEN A TERÜLETEN

– mondta Katszijon.

Elmondása szerint a stratégiai iparágak támogatása az Oscsadbank egyik prioritása lesz. A bankár megjegyezte, hogy a pénzintézet most a magán védelmi szektor finanszírozására – amely véleménye szerint a gazdasági fejlődés és a hitelállomány növekedésének új hajtóereje lehet –, valamint az önkormányzatok finanszírozására összpontosít.

Hirdetés
Forrás:

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!