Európa

Kijevbe érkezett Ursula von der Leyen

Hirdetés

Kijevbe érkezett csütörtökön Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, hogy részt vegyen a holnapi Ukrajna–EU csúcstalálkozón, valamint ukrán vezetőkkel, köztük Volodimir Zelenszkij elnökkel tárgyaljon– írja a Korrespondent.

A bizottság elnöke mellett Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője is Kijevbe érkezett, erről a Twitteren számolt be a két érintett.
“Nagy öröm a számomra, hogy visszatérhettem Kijevbe, az orosz invázió kezdete óta már negyedszer. Ezúttal biztosi csapatommal. Azért vagyunk itt, hogy megmutassuk, az EU minden eddiginél határozottabban kiáll Ukrajna mellett. És hogy tovább mélyítsük az együttműködést és az országnak nyújtott támogatásunkat” – közölte a Twitteren közzétett bejegyzésében Ursula von der Leyen.
A bizottság elnöke részt vesz a holnapi Ukrajna–EU csúcstalálkozón, valamint ukrán vezetőkkel, köztük Volodimir Zelenszkij elnökkel tárgyal.
Josep Borrell a Twitteren azt írta: Kijevi látogatásának a célja, hogy „az országukért harcoló ukránoknak egyértelmű jelzést adjanak az EU támogatásáról”.
“Az orosz háború kezdete óta az uniós segélyek mértéke elérte az 50 milliárd eurót. Európa a háború első napjától támogatja Ukrajnát”– írta az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője, hozzátéve, hogy itt lesznek, amikor az ország megnyeri a háborút és segítenek majd a talpra állásban is.

Forrás:

Hirdetés
Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!