Európa

Kuleba: a Nyugatnak teljesen el kell szigetelni Oroszországot

Hirdetés

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter felszólította a nyugati partnereket, hogy hagyjanak fel az Oroszország megváltoztatására irányuló kísérletekkel, és helyette teljesen szigeteljék el Oroszországot.

“Számomra most az a legfontosabb <…>, hogy a partnereinkben rögzítsük annak a megértését, hogy bármi legyen is az oroszországi hatalom, Oroszország a lényegét tekintve nem fog megváltozni <…> A mi feladatunk nem az, hogy egy orkból manót csináljunk, hanem hogy kioltsuk ezt az agressziót <…> Be kell őket lökni a határaik közé és bezárni” – mondta az RBK Ukrajinának adott interjújában.

A héten az ukrán külügyminisztérium felszólított arra, hogy fosszák meg Oroszországot az ENSZ Biztonsági Tanácsában betöltött állandó tagsági státuszától, és zárják ki a szervezetből. Ez azonban lehetetlen – Oroszország állandó tagként való részvételét a Biztonsági Tanácsban az ENSZ Alapokmány 23. cikke rögzíti. A módosításhoz a Biztonsági Tanács valamennyi állandó tagjának aláírására lenne szükség – Oroszországnak azonban vétójoga van.

Ahogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter rámutatott, mindaz, ami most történik, annak a következetes nyugati politikának az eredménye, amely Oroszország elszigetelésére irányul, hogy megakadályozza, hogy független, erős és egyre befolyásosabb szereplőként vegyen részt a nemzetközi ügyekben.

orosz hírek

Hirdetés
Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!