Európa

Lövöldözés egy finn iskolában, egy kisdiák életét vesztette

Hirdetés

Lőfegyveres incidens történt kedd reggel a Helsinkitől északra lévő Vantaa város egyik iskolájában, egy 13 éves diák megsebesített három másik 13 évest. A feltételezett elkövetőt letartóztatták, a sebesülteket kórházba szállították – közölte a rendőrség.

 

A gyanúsított őrizetbe vételekor nem tanúsított ellenállást, de lőfegyver volt nála – jelentette a Helsingin Sanomat (HS) saját értesülései alapján, de a fegyver típusáról nem volt információja.

Korábban a hatóságok azt közölték, hogy az esetben érintettek 13 évesek.

A lap tudósítása szerint Sari Laasila, az iskola igazgatója azt mondta, a közvetlen veszély elmúlt.

Hirdetés

A HS által megkérdezett egyik szemtanú szerint 10 óra körül két mentő- és rendőrautó hagyta el a helyszínt.

A hatósági tájékoztatásból kiderült, hogy a rendőrök 9.40-re érkeztek a helyszínre, majd arra kérték a lakosságot, hogy maradjon távol a környéktől, és ne nyisson ajtót ismeretleneknek. Az iskola területét körbe zárták.

A szülők szerint az incidens az egyik tanteremben történt. Erről úgy értesültek, hogy több gyerek félelmében felhívta őket az iskolából – írta az újság.

Az épületbe be és onnan kilépni még délelőtt 11 óra után sem lehetett. A tanulók nem hagyhatták el tartózkodási helyüket. De közben folyamatosan érkeztek az iskola közelébe a sokkos állapotban lévő szülők – jegyezte meg a lap.

Az iskolának körülbelül nyolcszáz tanulója van és 90 pedagógusa van. Petteri Orpo miniszterelnök mélységesen megdöbbentőnek nevezte a történteket. Mari Rantanen belügyminiszter az X-en szintén megdöbbenésének adott hangot, és kifejezte együttérzését az érintett családokkal.

Hirdetés

 

Az elkövető, akit Helsinki Siltamaki nevű északi városrészében fogtak el, első kihallgatásán beismerte, hogy ő lőtte meg társait. Emberölés és emberölési kísérlet gyanújával nyomoznak ellene, a gyilkosság motivációja egyelőre ismeretlen.

A rendőrség azt közölte, hogy a gyanúsítottnál talált kézifegyver egy közeli rokonáé, valamint hozzátették, hogy az incidensben minden érintett finn. A Helsingin Sanomat (HS) című finn lap a diákok szüleire hivatkozva azt közölte, hogy az incidens az egyik tanteremben történt.

 

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!