Kultúra

Megdöbbentő összeesküvés: az uralkodóház bukását okozhatta volna Diana, azért kellett meghalnia

Hirdetés

Elképesztő részletek derültek ki, melyek az egész Diana-hercegnő ügyet új megvilágításba helyezhetik. Mint ismeretes, Diana hercegnő eredetileg egy alagútban lelte halálát Párizsban.

Az akkori szakvélemények szerint az autóbalesetben hunyt el, és az egész ténylegesen egy baleset volt, amit a sofőr ittassága okozott.

Azonban az elmúlt években rendre kerültek elő olyan dokumentumok és vallomások, melyek enyhén szólva is megkérdőjelezik a hivatalos álláspontot.

Sokak szerint ugyanis valójában egy balesetnek álcázott merényletről volt szó.

Hirdetés

A hercegnő halálának okait sokan a mai napig vitatják. Léteznek összeesküvés-elméletek, amelyek szerint Dianát a brit titkosszolgálat gyilkolta volna meg, erre azonban nincs ismert bizonyíték. Sokan valószínűtlennek tartják, hogy a brit titkosszolgálat a britek közkedvelt jelképének életére tört volna.

Mások szerint legitimációs kockázatot jelenthetett volna, ha a jövendő király anyja férjhez megy egy muzulmán férfihez, és esetleg gyermeket is szül neki.

Diana szeretőjének apja, Mohamed al Fayed továbbra is kitart a politikai gyilkosság feltevése mellett, és mindent megtesz ennek bizonyítása érdekében.

Most egy új, megdöbbentő részlet derült ki, mely azt sejteti, hogy a hercegnő egy ritka és súlyos betegségben szenvedett, ami romba dönthette volna a királyi családot. A betegséget ugyanis örökölni lehetett, és igen nagy eséllyel.

Ezért nem lehetett volna soha tudója, legalábbis ezt akarta megakadályozni a királyi család egyes felvetések szerint.

Hirdetés

John Batten, a tragikus sorsú hercegnő egyik orvosa szerint Diana örökölte a súlyos kórt, állapotáról pedig egyik kollégája, Dr. Alan McGlashan hosszú levelezést is folytatott. A napvilágra került információk szerint Diana egyfajta, az orvosok által is alig ismert betegségben szenvedett. Félő volt, hogy a genetikus kórt gyerekei is öröklik

A leveleket McGlashan 1983 februárjában írta. Akkor kezdte el kezelni a fekete bárányként élő Dianát, aki nem bízott a brit királyi család orvosaiban.

McGlashan írásából kiderül, hogy a királyi család vezető orvosa szabályosan meg volt rettenve a hercegnő betegségének tüneteitől, és rengeteg antidepresszánst írt fel Dianának. A pirulák azonban mit sem értek, a hercegnő továbbra is nagyon különösen viselkedett.

Sokan azt sejtik, hogy valójában tehát félrekezelték a gyógyszerekkel, valamint nagyon erős dózisban adagolták neki, hogy az ijesztő tüneteket elnyomják.

Amikor pedig már egyre inkább kezdett felszínre kerülni a betegsége, és veszélybe került a királyi család – hiszen Diana hozzá akart menni a muzulmán Al Fayedhez és gyereket akart szülni, aki örökölhette volna kórt – ezért mindent elkövettek azért, hogy ezt megakadályozzák.

Hirdetés
Hirdetés

A feltételezések szerint csak egy balesetet akartak, hogy úgy sérüljön meg, hogy soha ne lehessen gyereke, azonban a merénylet balul sült el, és meghalt maga Diana is.

Forrás: avilagtitkai

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!