Európa

Megölt és felgyújtott egy zsidó nénit egy migráns

Hirdetés

Az eset még pénteken történt, de a francia sajtó nem igazán kapta fel hétfőig. Az áldozat a helyi zsidó kulturális élet egyik fontos alakja volt.

A hétvégén a Le Parisien még arról írt, hogy a 85 éves Mireille Knoll otthonában tűz ütött ki, az asszony pedig elégett. A helyszínelők hamar kizárták az öngyilkosságot, mert 11 késszúrás nyomát találták meg a holttesten. Ennek ellenére hétfőig nem esett szó arról, hogy a gyilkos a nő szomszédja, egy migráns volt, aki korábban is fenyegette már áldozatát. Mireille Knoll unokája törte meg a csendet, aki a Twitteren arról írt, azért költözött Izraelbe, mert az antiszemitizmus miatt Párizsban már félt.

Jennifer Knoll a következőket írta: a nagymamámat 11-szer megszúrta muszlim szomszédja, akit nagyon jól ismert. Felgyújtotta a lakásunkat. Semmit nem hagyott meg, semmilyen emléket. Se egy levelet, se egy fotót. Semmit. Csak a könnyek maradtak.

Azóta a francia rendőrség őrizetbe vette a muszlim migráns társát is, egy hajléktalant.

Mireille Knoll 1932-ben született Párizsban, zsidó vallású volt, 1942 júliusában túlélte a Vel d’Hiv razziát, amely Franciaországban a zsidók legjelentősebb tömeges begyűjtése volt a náci haláltáborokba történő deportálások előtt. A nő anyjával Portugáliába menekült a második világháború idején, majd visszatért Párizsba, és egy 2000-ben meghalt holokauszttúlélőhöz ment feleségül.

Hirdetés

Forrás: Kronen Zeitung.

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!