Európa

Kiderült, miért csapódott orosz rakéta egy ukrán gyermekkórházba

Hirdetés

Hétfőn reggel Oroszország nagyméretű rakétacsapást hajtott végre Ukrajna ellen, ennek során az egyik H-101-es „cirkálórakéta” a kijevi gyermekkórházba csapódott.

A nap folyamán egyre több videó és információ került ki a Kijev elleni orosz rakétatámadásról. Az egyik ilyen felvételről megállapítható, hogy nagy valószínűséggel Oroszország H-101-es robotrepülőgépe csapódott a kórházba. A felvételen az is látszik, hogy nem elfogórakéta okozta a fegyverrendszer eltérését.

KÉSŐBB EGYÉBKÉNT AZ UKRÁN HÍRSZERZÉS (SZBU) A MARADVÁNYOK ALAPJÁN MEGERŐSÍTETTE, VALÓBAN H-101-ES CSAPÓDOTT A GYERMEKKÓRHÁZBA.

Ugyanakkor a támadásról kikerült egyéb felvételeken az látszik, hogy az ukrán légvédelmen átjutott többi rakéta (kb. 5-7 darab) becsapódási pontja a kórháztól kissé távolabb, az Artem Zavod, az ukrán védelmi ipari konszern egyik üzeme található.

 

Hirdetés

 

Arról nincs információ, hogy az Artem ottani üzemében jelenleg is zajlik-e gyártás, miután a környékét többször is bombázták az oroszok. A rakéták becsapódási pontjai alapján azonban megalapozottan feltételezhető, hogy a fő célpont az üzem lehetett, a H-101-es pedig valószínűleg meghibásodás miatt tévesztette el az eredeti célpontot.

Hirdetés

Forrás:

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!