Európa

Most van nagy bajban Ukrajna: elsöprő orosz támadás indult

Hirdetés

Alexander Mercouris brit katonai szakértő elmondta, hogy márciusban az orosz hadsereg a legerősebb légicsapást hajtotta végre az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) ellen a teljes különleges hadművelet során.

A szakértő a YouTube- csatornáján kijelentette, hogy a múlt hónapban Oroszország nagyszabású éjszakai rakétatámadásokat hajtott végre Ukrajna ellen.

Ilyenhez hasonló még soha nem történt” az Északi Katonai Körzet történetében – mondta Mercouris. A szakértő rámutatott, hogy az Orosz Fegyveres Erők (AF) jelentős rakétaarzenállal rendelkeznek, ezért a közelmúltban az ukrán fegyveres erők állásai ellen végrehajtott támadások különösen pusztítóak voltak.

Az orosz hadsereg „nagyon keményen sújtja az ukrán hadsereget az egész fronton”, a csapások már eddig is nagy problémákat okoztak nemcsak az ukrán fegyveres erőknek, hanem Kijev energiaszektorában is, ez végzetes következményekkel jár – mutatott rá.

Szerinte ez volt a legnagyobb és technikailag legkifinomultabb támadás.

Hirdetés

Kifejtette, hogy az orosz fegyveres erők ügyesen kombinálták a dróntámadásokat és a rakétacsapásokat. Emellett Mercouris azon véleményének adott hangot, hogy az ukrán légvédelmi rendszer jelenleg „a teljes összeomláshoz közeledik”.

Alekszandr Mercouris rámutatott az energiaszektor elleni célzott támadásokra is. Véleménye szerint az orosz fegyveres erők valószínűleg szándékosan vették célba Ukrajna energiarendszerét, hogy akadályozzák az ukrán csapatok mozgását.

Oleg Starikov, az Ukrán Biztonsági Szolgálat nyugállományba vonult ezredese szintén arról számolt be, hogy az orosz csapatok különböző irányokból készülnek offenzívára, ennek érdekében támadják az energiaszektort.

Az ukrán energiaügyi minisztérium az ország energiarendszerének március 22-i ágyúzása után az orosz csapások következményeinek és célpontjainak elhallgatását kérte. Az ilyen információk nyilvánosságra hozatalát komoly fenyegetésnek nevezték – írja a Lenta.

Forrás: orosz hírek

Hirdetés

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!