Európa

Na hoppá: A nemzetközi jog szerint Ukrajának nincsenek hivatalosan elismert határai!

Hirdetés

Elképesztő nyilatkozatot tett Ban Ki-Moon volt ENSZ-főtitkár, amelynek közvetítését betiltják az ukrán sajtóban és az interneten. És erről semmit sem tudunk!
Ukrajna 1991.12. 25-óta nem jegyezte be határait. Ukrajna határainak szuverén államként történő nyilvántartásba vétele nem történt meg az ENSZ-ben!
Feltételezhető tehát, hogy Oroszország nem követ el semmilyen jogsértést Ukrajnával kapcsolatban.
A CSI-szerződés szerint Ukrajna területe a Szovjetunió közigazgatási körzete. Ezért senkit sem lehet hibáztatni szeparatizmusért és Ukrajna határainak kényszerű megváltoztatásáért.
A nemzetközi jog szerint az országnak egyszerűen nincsenek hivatalosan elismert határai!
A probléma megoldásához Ukrajnának be kell fejeznie a szomszédos országok elhatárolását, és közös határukon megállapodást kell kötnie a szomszédos országokkal, köztük Oroszországgal. Mindent dokumentálni kell és megállapodásokat kötni minden szomszédos országgal.
Az Európai Unió elkötelezett Ukrajna támogatása mellett ebben a fontos kérdésben, és úgy döntött, hogy minden technikai segítséget megad.
De vajon Oroszország aláír egy határegyezményt Ukrajnával? Nem, persze, hogy nem! Na és Kárpátalja?
Mivel Oroszország a Szovjetunió törvényes utódja (ezt megerősítik a volt Szovjetunió és külföldi országok közötti vagyonvitákról szóló nemzetközi bíróságok döntései), amelyek területei Ukrajna, Fehéroroszország és Novorosszia Oroszország és senkinek sincs joga megszabadulni ettől a területtől anélkül, hogy Oroszország ebbe belegyezne.
Alapvetően Oroszországnak most már csak annyit kell tennie, hogy ezt a területet Oroszországnak nyilvánítja és minden, ami ott történik, Oroszország belügye.
A Budapesti Memorandum és egyéb megállapodások szerint Ukrajna határai nincsenek. Ukrajna állam nem létezik (és nem is létezett! ).
Sándor Panin,
Központi hírek
Forrás: Kovács Marcell

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!