Itthon

Nagy bejelentés hangzott el Orbán Viktor és Matteo Salvini sajtótájékoztatóján

Hirdetés

Orbán Viktor bejelentette, hogy az EP választás után mindenképp együtt akar működni Matteo Salvini pártszövetségével egy új Európa építésében. Akár az Néppárton belül, akár a néppárton kívül.

Kihagyjuk az Európai Unió irányításából azt a baloldal, ami Európa vesztét akarja – jelentette ki Matteo Salvini az Orbán Viktorral tartott sajtótájékoztatón. Olaszország támogatni fogja Magyarországot a Brüsszel elleni harccal – tette hozzá az olasz belügyminiszter.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Matteo Salvini olasz belügyminiszter a Karmelita Kolostorban tájékoztatja a sajtó képviselőit.

Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy megtiszteltetés Salvini látogatása. Kijelentette, hogy az olasz-magyar gazdasági és politikai együttműködés a csúcsponton van. A kormányfő kijelentette, mindketten szeretjük a hazánkat, hiszünk abban, hogy sikeres nemzetállamok nélkül nem lesz erős Európa. Európa határait meg kell védeni – ebben is egyetértettek a felek.

A migránsinváziót a tengeren is meg lehet állítani, ezért Olaszország sikere egyben Magyarország sikere is. Hazánk egymilliárd eurót költött a határvédelemre, amire Brüsszel semmit nem adott – mondta Orbán Viktor. A schengeni országok belügyminisztereiből álló új testületre vonatkozó magyar javaslatról azt mondta, hogy az szolgálná az unió érdekét.

Hirdetés

Matteo Salvini arról beszélt, hogy a magyar déli határkerítésnél szabályozottan zajlik a beléptetés, és ezt jó dolog. A fő cél, hogy olyan Európa jöjjön létre, amely az unión kívüli országokkal egységesen lép fel – mondta Salvini. Az olasz politikus szerint egy erős nemzeti identitásokkal rendelkező Európára van szükség. KIjelentette, hogy Olaszország támogatni fogja Magyarországot a Brüsszellel szembeni vitákban.

Május 27-től kezdve egy másfajta történelmi lehetőség nyílik meg Európában – mondta Salvini

Orbán Viktor kérdésre azt mondta, hogy az Európai Néppárt nem nyitott és nem fogadó a Salvini-párttal való együttműködésre. A kormányfő szerint vagy a bevándorláspárti, vagy a bevándorlásellenes erők vezetik majd Európát május 26-a után. Mi azt szeretnénk, hogy az EPP-n belül többségbe kerüljön az az álláspont, hogy a bevándorlásellenes erőkkel működjünk együtt, de ez egyelőre nincsen így – tette hozzá.

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!