Itthon

Nagy bejelentést tett a Liszt Ferenc repülőtér vezetősége

Hirdetés

Lezárt fal mellett mennek át a biztonsági ellenőrzésre a budapesti reptér utasai. Épp lebontanak egy kávézót, hogy még több hely legyen. Egy állomással beljebb is javában zajlanak átalakítások. A nyolcadik utas biztonsági csatornáját építik épp.

Ennek márciusra el kell készülnie.

A következő két évben 6 és fél milliárd forint értékben fejleszti a reptér a budapesti terminált.

Az utóbbi években rekord méretekben nőtt a forgalom – csak tavaly majdnem 15 millióan fordultak meg a Liszt Ferenc repülőtéren. A vezetőség pedig további forgalomnövekedésre számít – ezért a röntgensorok és várakozási zóna bővítése mellett fejlesztik az utas tájékoztató táblákat is.

Huszka Péter forgalmi igazgató azt mondja: egy új technológiát fognak alkalmazni, mellyel a várakozási időt mérik, és ez a tervek szerint mind a weboldalon, mind applikációban elérhető lesz. Ezen kívül bevezetik az önkiszolgáló poggyászfeladást és megháromszorozzák a mosdók számát is.

Hirdetés

Kívül még félkész állapotok uralkodnak: hatszintes parkolóházat terveztek ide, novemberben fel is túrták a területet, pár hétre rá azonban az üzemeltető visszavonta az engedélyt. Hogy mikor folytatódhat az építkezés, azt a vezetőség sem tudja.

A reptérre vezető vasútvonalat már évtizedek óta tervezik – a reptér közösségi kapcsolatokért felelős igazgatója azt mondta, örömmel várják, hogy megépüljön, de nincs információjuk mikor és milyen formában készül majd, ha lesz egyáltalán.

A reptér mindenesetre tovább bővül: 2024-re várhatóan elkészül egy új terminál.

Forrás: atv

 

Hirdetés

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!