EurópaItthon

Orbán Viktor lesz a főelőadója a brüsszeli konferenciának

Hirdetés

A Nemzeti Konzervativizmus Konferencia témája a nemzetállam megőrzése lesz.

Brüsszelben rendezik meg április 16-án és 17-én a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát (NatCon), amelynek témája a nemzetállam megőrzése Európában.

Az eseményen Orbán Viktor kormányfő lesz a főelőadó, erről Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója osztott meg egy bejegyzést a közösségi oldalán.

A NatCon olyan közéleti személyiségeket, újságírókat, tudósokat és diákokat hoz össze, akik megértik, hogy a konzervativizmus múltja és jövője elválaszthatatlanul kötődik a nemzet eszméjéhez, a nemzeti függetlenség elvéhez, valamint azoknak az egyedi nemzeti hagyományoknak az újjáélesztéséhez, amelyek egyedül képesek egy népet összekötni és virágzásukat elősegíteni.

A nemzeti szuverenitást érintő kihívások, amelyeket az EU egyre szorosabb unióra való törekvése jelent, egyedülálló lehetőséget teremtenek a politikai konzervativizmus számára, hogy alternatív jövőképet mutasson be Európáról. A közelgő uniós parlamenti választások még sürgetőbbé teszik a választók prioritásainak megfogalmazását és annak bizonyítását, hogy a konzervatív eszmék mennyire fontosak az európai nemzetek jövője szempontjából – írja a konferencia honlapja.

Hirdetés

A Nemzeti Konzervativizmus Konferencia az Edmund Burke Alapítvány projektje, amely egy 2019 januárjában alapított közéleti intézet; célja a nemzeti konzervativizmus elveinek megerősítése a nyugati és más demokratikus országokban.

vadhajtasok

Hirdetés

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!