Európa

Salvini: „Elég volt, nem léphet át több illegális bevándorló”

Hirdetés

Az Északi Liga vezetője hétfőn nyilatkozott az il Giornale napilapnak, az interjúban az iszlámot nevezte az Olaszországra vetülő egyik legnagyobb fenyegetésnek, valamint biztosította szavazóit arról, hogy megerősíti mind a szárazföldi, mind a tengeri határvédelmet.

Az interjúban ismételten szó esett az illegális migránsok Olaszországból való deportálásáról is.

Salvini a legjobbakat reméli a márciusi parlamenti választásokon, arra számít, hogy koalíciós partnerükkel, a Berlusconi-féle Forza Italiával sikerül kormányt alakítaniuk, akár a többi, kisebb jobboldali pártot is bevonva.

Az Északi Liga vezetője ismételten leszögezte: ha kormányra jutnak, 5 év alatt 500 ezer illegális migránst fognak kiutasítani és elszállítani Olaszországból.

„Meg kell védenünk a határokat, az Alpoktól Szicíliáig. Elég volt, nem léphet át több illegális bevándorló, meg kell állítani a folyamatot. Mert az illegális migráció bűncselekmény.”

Hirdetés

Salvini szerint véget kell vetni az országot érő krízisnek, vissza kell állítani a rendet, le kell zárni a határokat, a bűnözőket pedig meg kell büntetni és ki kell utasítani. A miniszterelnök-jelölt az iszlámról is kifejtette véleményét.

Ma az iszlám egy veszélyforrás, aminek nem akarom kitenni Olaszországot. Ha az iszlám nem tud megnyílni, nyitni az európai társadalmak felé, és nem tud beilleszkedni a kultúránkba, úgy veszélyt jelent ránk nézve.”

Gazdasági kérdésekre kitérve Salvini Donald Trump politikáját dicsérte. Az olasz politikus is úgy gondolja, hogy minden ország elsődleges érdeke, hogy saját termékeit megvédje a világpiacon.

Forrás: 888.hu

Hirdetés

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!