Európa

Ukrajnában nem sok jó vár a mozgósított elítéltekre

Hirdetés

A mobilizatsiya.novyny.live portál közlése szerint Ukrajnában már elfogadták az elítéltek mozgósítását lehetővé tévő jogszabályt. Ám sok pont még mindig kétségeket ébreszt a közvéleményben.

A törvény lényegéről Olena Suljak a Nép Szolgái párt elnöke, parlamenti képviselő egy interjúban számolt be. Elmondása szerint Ukrajnában jelenleg mintegy 46 ezer állampolgár ül börtönben. Ám frontszolgálatra, a hazájuk védelmére csak egy részüket lehet alkalmazni. Ugyanis

NEM HÍVHATÓK BE A SEREGBE A GYILKOSSÁGÉRT, NEMI ERŐSZAKÉRT ÉS MÁS SZEXUÁLIS JELLEGŰ BŰNCSELEKMÉNYEKÉRT ELÍTÉLTEK.

A pártvezér elmondása szerint alapos rostán kell átesniük a frontszolgálatra jelentkező börtönlakóknak. Fizikai és pszichés állapotukat vizsgáló katonaorvosi bizottság engedélyéhez és a toborzó irodák beleegyezéséhez kötik a mozgósításukat.
Az alkalmasnak vélt elítéltekből ezt követően külön alegységeket alakítanak, amelyeket külön erre kiképzett parancsnokok fognak vezetni. Ráadásul a parancsnokok beleegyezésére is szükség van ahhoz, hogy az egységéhez csatlakozhassanak a börtönből kiengedett személyek.

EZEK A KATONÁK KÜLÖN NYILVÁNTARTÁSBA VÉTETTNEK ÉS MEGKÜLÖNBÖZTETETT KÖZIGAZGATÁSI FELÜGYELET ALÁ KERÜLNEK

Hirdetés

.
Nem lesz leányéletük a seregben, hisz az elítéltek számára nem fizetnek zsoldot, nem mehetnek szabadságra. Viszont sebesülés vagy betegség esetén joguk van gyógykezelésre. A pártvezér szerint a harcokban jeleskedők lehetőséget kapnak ahhoz, hogy csökkentsék a rájuk kiszabott büntetést és ezt követően szerződéses alapon hivatásos katonákká válhatnak.

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!