EurópaVilág

Egy USA elleni támadásra utaltak az oroszok

Hirdetés

Az Egyesült Államok nagyon téved, ha azt hiszi, hogy az Atlanti-óceán biztosíthatja a fennmaradását – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Rosszija 1 állami tévécsatornának nyilatkozva.

Washington úgy gondolja, hogy az önfenntartását az Atlanti-óceán biztosítja. Ez erős eltévelyedés, ha a világot a harmadik világháború határára akarja terelni. De mindeddig Washington az európai szatellitáit uszította az Oroszországi Föderáció ellen, úgy gondolva, hogy mindent megúszhat-mondta Lavrov egy pénteken bemutatott interjúrészletben

Az orosz külügyminisztérium arra figyelmeztetett, hogy az ukrajnai konfliktusban „régóta részes” Egyesült Államok ellenséges fellépése veszélyes válságba sodorta az orosz-amerikai kapcsolatokat, aminek beláthatatlan következményei lehetnek.

– Oroszország Kijevet hibáztatta a déli Belgorod régióját ért tucatnyi csapásért. Vjacseszlav Gladkov, a régió kormányzója szerint az ukrán hadsereg felelős a régiót ért tüzérségi, aknavető- és dróntámadásokért, de nem számolt be áldozatokról. A dél-oroszországi Krasznodar városát ért támadás során két drón megrongálta a városközpontban lévő épületeket – közölték tisztviselők.

növekedés-hu

Hirdetés
Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!