Európa

Kiderült az ukrán haditerv: véres pusztítás következik

Hirdetés

Az ukrán elnök azt tervezi, hogy visszafoglalja a krími félszigetet, ez azonban eddig nem sikerült, és a sokszori próbálkozás Oroszországnak kedvezhet, az ukrán sereg lemorzsolódhat.

Volodimir Zelenszkij azt akarja elérni, hogy visszafoglalják Krímet. Ez azonban a mai napig nem sikerült, és súlyos következményei lehetnek annak, ha tovább próbálkozik, főleg a hadseregre nézve.

A Responsible Statecraft arról írt, hogy az ukrán sereg még mindig nagyon messze van attól, hogy a félsziget közelébe érjen, és valószínűleg soha nem is fognak elérni odáig. Az ukrán sereg kudarca beszédtéma lett a nyugati elemzőknél is. A sokszori próbálkozás az ukrán sereg lemorzsolódását, és orosz győzelmet hozhat – írja a Lentra.ru.

A cikk szerint az ukrán katonák az orosz ellentámadás áldozatai lesznek, Ukrajna pedig emiatt nagyobb területeket fog veszíteni. Emellett a cikk szerzője felhívja arra a figyelmet Oroszország és a NATO közötti konfliktusra, valamint felhívja Kijev szövetségeseinek a figyelmét arra, hogy az atomhatalommal vívott hosszú háborúnak milyen következményei lehetnek.

Forrás: Origo

Hirdetés

 

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!