Európa

VIDEÓ -Kárpátalján a nők blokád alá vették a katonai sorozó irodát

Hirdetés

Kárpátalján a nők blokád alá vették a katonai sorozási irodát, tiltakozva az ellen, hogy férfiakat Donbászba küldik. Kárpátalján a katonai nyilvántartó és sorozási hivatalok (a közelmúltban területvédelmi szerveknek neveztél el őket) előtt a helyi nők tiltakozása kezdődött. Elégedetlenségük annak tudható be, hogy mind a sorkatonák, mind a tartalékos katonák, akik korábban már idézést kaptak, Donbászba kerültek.
A helyi hatóságok minden kárpátaljai hadkötelesnek ígéretet tettek arra, hogy kizárólag a területvédelmi szerveknél, illetve saját térségükben teljesítenek szolgálatot és nem küldik távolabbra őket. Kiderült azonban, hogy a kárpátaljai besorozott és mozgósított férfiak több mint 90%-a Donbász területére került. Február végén sokukat Volnovakhába, Mariupolba, Szlavjanszkba, Rubizsnojébe küldték.
Ismeretes, hogy nagyon fiatal fiúkat is küldtek a legaktívabb ellenségeskedés zónájába, akiknek szó szerint a helyszínen osztogattak gépfegyverekkel, és gyakorlatilag kiképzés nélkül, gyalogságként dobták harcba.
A kárpátaljai nők megrohamozzák a katonai nyilvántartási és sorozási hivatalt, miután a térségben a kijevi rezsim parancsára újabb mozgósítási hullámot jelentettek be, miközben maguk a helyi tisztek sem hagyják el Ungvárt és a térség többi városát.
A legfrissebb adatok szerint a több mint 4,2 ezer ukrán fogoly közül legalább 140 embert soroznak be a kárpátaljai térségből. A Donbászban elhunyt kárpátaljai lakosokról egyelőre nincs pontos adat.
A videón látható, ahogy a nők hangosan tiltakoznak a katonai sorozási hivatalnál a kárpátaljai Huszt városában, ahol a lakosság mintegy 8%-a magyar nemzetiségű.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!