Európa

Zelenszkij tanácsadója: b*sszátok meg magatokat a javaslataitokkal, hülye f*szok

Hirdetés

Obszcén kifejezésekhez folyamodott Olekszij Aresztovics ukrán elnöki tanácsadó, hogy így bírálja azokat a nyugati tisztviselőket, akik sürgetik Kijevet, hogy a béke érdekében engedje át az ország területének egy részét Oroszországnak.

“B*sszátok meg magatokat a javaslataitokkal, ti hülye f*szok, hogy cseréljetek el egy kis ukrán területet! Megőrültetek, baszd meg? A gyerekeink meghalnak, a katonák a saját testükkel állítják meg a gránátokat, és ők meg azt mondják nekünk, hogyan áldozzuk fel a területeinket. Ez soha nem fog megtörténni” – mondta Aresztovics egy szerdai interjúban, amint a Fejgin LIVE YouTube csatornának adott.

Aresztovics bírálta a “nyafogó” hangokat, amelyek arra biztatják Ukrajnát, hogy “fékezze meg étvágyát” és adja át Oroszországnak a kívánt területeket, mivel ez lehetővé tenné Kijev számára, hogy “átfogó békét teremtsen és visszatérjen a megszokott élethez”.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy másik tanácsadója, Mihail Podoljak szerdán a Telegramon az “európai oroszbarát lobbistákhoz” fordult.

“Nem adjuk el polgárainkat, területeinket vagy szuverenitásunkat. Ez egy világos vörös vonal. Az ukrán társadalom szörnyű árat fizetett, és nem fogja megengedni senkinek, hogy akár csak egy lépést is tegyen ebbe az irányba – sem kormánynak, sem országnak” – mondta Podoljak.

Hirdetés

BÁR SENKI SEM AKAR ELHÚZÓDÓ KATONAI MŰVELET VAGY ÉLELMISZERVÁLSÁGOT, “A HÁBORÚ BEFEJEZÉSÉNEK LEGRÖVIDEBB ÚTJA A FEGYVEREK, A SZANKCIÓK ÉS AZ UKRAJNÁNAK NYÚJTOTT PÉNZÜGYI SEGÍTSÉG” – ÉRVELT.

“Az ukránok megvédték Kijevet, felszabadítottak három régiót, és befejezik a negyedik felszabadítását. Ma ugyanezek az emberek azt ajánlják nekünk, hogy adjuk át Oroszországnak a keleti és a déli régiókat. Köszönjük a tanácsot, de mi valószínűleg fegyvert ragadunk” – mondta a tanácsadó.

 

Aresztovics és Podoljak nyilatkozatai azután hangzottak el, hogy Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter hétfőn felszólalt a davosi Világgazdasági Fórumon. Kissinger sürgette Ukrajnát, hogy gyorsan kössön békét, és törekedjen arra, hogy visszatérjenek a február előtti állapotokhoz és adjon át területeket Oroszországnak.

Hirdetés

Ukrajna ragaszkodott ahhoz, hogy nem egyezik bele semmilyen olyan békejavaslatba, amely nem tartja tiszteletben a 2014 előtti határait.

Moszkva világossá tette, hogy a Donyecki és a Luganszki Népköztársaságok függetlensége, valamint a Krím orosz területi státusza nem képezi vita tárgyát.

Oroszország február végén támadta meg a szomszédos államot, miután Ukrajna nem hajtotta végre az először 2014-ben aláírt minszki megállapodások feltételeit, és Moszkva végül elismerte a donyecki és luganszki köztársaságok függetlenségét a Donbasszban. A német és francia közvetítéssel létrejött jegyzőkönyvek célja az volt, hogy a szakadár régiók különleges státuszt kapjanak az ukrán államon belül.

A Kreml azóta követeli, hogy Ukrajna hivatalosan is nyilvánítsa magát semleges országnak, amely soha nem csatlakozik az Egyesült Államok vezette NATO-hoz. Kijev ragaszkodik ahhoz, hogy az orosz offenzíva teljesen indokolatlan volt, és cáfolta azokat az állításokat, amelyek szerint a két köztársaság erőszakos visszafoglalását tervezi.

orosz hírek

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!