Világ

600 uniós állampolgár szeretne hazatérni Kínából

Hirdetés

Sorra menekítik ki az országok a Kínában rekedt állampolgáraikat.

Az Európai Unió bejelentése szerint  közel 600 európai uniós állampolgár akar hazatérni Kínából az új koronavírus terjedése miatt.
Az Európai Bizottság válságkezelési biztosa, Janez Lenarcic és Stella Kyriakides, az unió egészségügyért felelős biztosa információt adott Brüsszelben, Belgium fővárosában.

„Mintegy hatszáz olyan uniós állampolgár tartózkodik Kínában, akik el szeretné hagyni az országot. Az uniós állampolgárok hazaszállítása költségének 75 %-át fogja fedezni az Európai Unió.Ez egy nagyon komplex művelet, amihez időre, és türelemre van szükség.– közölte Janez Lenarcic az EU válságkezelési biztosa.

Stella Kyriakides, az unió egészségügyért felelős biztosa elmondta, hogy a helyzet nagyon gyorsan változik, és ennek súlyos közegészségügyi következményei lesznek.A bizottság tagállamai összehangoltan együttműködnek egymással.

„Készek vagyunk támogatni a tagállamokat, és arra, hogy összehangolt választ adjunk a problémára. Az EU betegségmegelőzési központjával szoros kapcsolatban vagyunk, a tagállami erőfeszítéseket központilag is támogatjuk” – mondta.

Hirdetés
Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!