Itthon

A baloldal megállapodott az Orbán-kormány leváltásáról

Hirdetés

Csütörtök délben Dobrev Klára, a DK árnyék-miniszterelnöke jelentette be, hogy a DK, az MSZP és Párbeszéd közös, stratégiai együttműködésről szóló megállapodást kötöttek, ami elmondása szerint az Orbán-rendszer leváltásáról szól.

Közösen indul az európai parlamenti választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd – ezt csütörtökön délben jelentették be, írja a Magyar Hang.

Dobrev Klára szavai szerint a kormány erkölcsileg válságba sodorta az országot, „a pedofilbotrány rávilágított ennek a fideszes hatalomgyárának a mérhetetlen amoralitására”. Azt is mondta, hogy emellett ma nehézséget okoz a mindennapi élet is. A DK árnyék-miniszterelnöke megjegyezte: szerinte az ellenzéki oldal is szétforgácsoltabb, mint bármikor. Ez a széthúzás nehézzé teszi az amúgy többségben lévő kiábrándultak politikai erővé formálódását. Ezért a három párt úgy döntött, hogy a válságra közös, baloldali, zöld választ adnak. Az első lépés a közös fővárosi lista, közös EP-lista és közös jelöltek, majd 2026-ra is így készülnek, közös miniszterelnök-jelölttel is.

Karácsony Gergely főpolgármester arról beszélt, hogy az együttműködésnek nincs alternatívája, csak ez erősíti fel a változást akaró emberek hangját. Világos alternatívát is kell adni, nem elég azt mondani, hogy nem akarják az Orbán-rezsimet, azt is el kell mondaniuk, hogy mit ajánlanak helyette. Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke is az összefogás fontosságáról beszélt, úgy fogalmazott, hogy „nincs 2026, 2024 nélkül” – fogalmazott Kunhalmi.

Az kiderült, hogy az EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, de a többi szereplő nevét nem árulták el. Csak annyit mondtak, hogy az első négy helyen DK-s politikus lesz, az ötödik MSZP-s – vélhetően Tüttő Kata –, a hatodik ismét DK-s, majd a hetedik a Párbeszéd jelöltje.

Hirdetés

Forrás: atv

 

Kirobbant a balhé baloldalon Dobrev miatt

 

Hirdetés

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!