EurópaVilág

A III. világháborút jelentené, ha Ukrajna most belépne a NATO-ba

Hirdetés

Ukrajna az Európai Unió és a NATO tagja lesz, de nem léphet be a katonai szövetségbe, amíg háborúban áll Oroszországgal – jelentette Antonio Tajani olasz külügyminiszter szombaton. A III. világháborút jelentené, ha egy NATO-tagország Oroszországgal háborúzna, mondta.

„Az Oroszországnak szóló üzenet nagyon világos: Ukrajna az Európai Unió tagja lesz, és azon dolgozunk, hogy Ukrajna a NATO tagja is legyen” – mondta Tajani a müncheni biztonságpolitikai konferencián. Az olasz külügyminiszter ugyanakkor kiemelte: a NATO-tagság lehetetlen addig, amíg Ukrajna katonai konfliktusban áll Oroszországgal.

– NAGYON ÓVATOSNAK KELL LENNÜNK, MERT HA EGY TELJES JOGÚ NATO-TAGÁLLAM HÁBORÚBAN ÁLL OROSZORSZÁGGAL, AZ A HARMADIK VILÁGHÁBORÚT JELENTI– fogalmazott Tajani a Reuters hírügynökség tudósítása szerint.

Az olasz külügyminiszter Münchenben tárgyalt ukrán kollégájával, Dmitro Kulebával is. A találkozó után Tajani közösségi oldalán arról írt, Olaszország elkötelezett Ukrajna mellett. Mint közölte, megállapodásokat írtak alá az ország újjáépítése kapcsán vízerőművek finanszírozásáról.

Forrás:

Hirdetés

 

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!