Európa

Brutális orosz támadás Ukrajnában: több mint 100 sérült, legalább 23 halott

Hirdetés

A kijevi régióban jelentős károkat szenvedett a polgári infrastruktúra, autók és raktárak. A támadások következtében egy ember meghalt és 28-an megsérültek, közülük 25-en kórházi ellátásra szorultak. Lviv megyében egy lakóépület és más infrastrukturális létesítmények sérültek meg, itt egy halálos áldozat és kilenc sérült van. A támadások hatására a megyei vezetők további 15 sérültet jelentettek.

Dnyipro és Odessza megye

Dnyipro megyében az oroszok egy bevásárlóközpontot támadtak, amelynek következtében öt ember meghalt és 15 megsérült. A támadás során egy szülészeti klinika is találatot kapott, ahonnan a mentőszolgálat négy beteget mentett ki. A sérültek száma itt később 20 fölé emelkedett.

Odessza megyében egy háromemeletes épületet ért találat, és további két épület is megrongálódott. A helyi hatóságok szerint a támadás következtében három ember meghalt és 22-en megsérültek, köztük két gyermek és egy várandós nő.

Harkiv és Zaporizzsja megye

Hirdetés

Harkiv megyében egy személy meghalt és kilencen megsérültek. Az orosz támadások következtében itt három férfi, akik egy civil vállalkozás alkalmazottai voltak, életüket vesztették, és további 11 ember megsérült.

Zaporizzsja megyében hat ember vesztette életét és tizenkettő megsérült. A támadások miatt az ukrán nemzeti rendőrség jelentése szerint összesen 132 ember sérült meg a reggeli órákban.

 

A támadások során Oroszország összesen 158 különböző légi eszközt – rakétákat és drónokat – használt, amelyek közül az ukrán légvédelem 27 Shahed drónt és 87 cirkálórakétát semmisített meg.

(Українська правда)​​ (Українська правда)​.

Hirdetés

 

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!