Itthon

Ismét elszabadult a pokol a magyar határon

Hirdetés

Az ukrán-magyar határszakaszon 4838-an léptek be Magyarországra hétfőn, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4892-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

Közleményük szerint a beléptetettek közül a rendőrség 15 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – írták.

Ahogy azt korábban megírtuk vasárnap Kárpátalján egy fekete katonai rendszámú GAZ-66-os teherautó törte át a határt. Az ukrán híroldal szerint a magyar határőrök 32 ukrán állampolgárt vettek őrizetbe.

Mindezekről Andrij Demcsenko ezredes, az Ukrán Állami Határszolgálat szóvivője az Ukrajinszka Pravdának nyilatkozott.

Részletesebb információk a történtekről június 10-én délelőtt kerültek ki az internetre az ukrán-magyar határon történt incidensről, amely a „Kosino” és a „Bolsaja Bijgan” szakaszon történt.

Hirdetés

Magyar oldalon állítólag 32 embert vettek fel a videokamerák, amelyek rögzítették, hogy a teherautó a mezei útról a mezőn keresztül a határ irányába haladt. A járművet később a magyar oldalon találták meg, de akkorra már valamennyi utas elhagyta a járművet. Magyar oldalon állítólag a kamerákon észlelt 32 embert őrizetbe vették.

Demcsenko elmondta, hogy észlelték a teherautó mozgását a szomszédos ország irányába.

Az ukrán határőrök állítólag már több olyan személyt is őrizetbe vettek, akiknek közük lehetett az illegális határátlépéshez. Velük kapcsolatban megindították a nyomozást a kapcsolatok feltérképezése érdekében.

Demcsenko ugyanakkor tagadta, hogy a jármű katonai alakulathoz tartozott volna és megjegyezte, hogy a „magyar fél eddig még nem adta át az őrizetbe vett állampolgárokat Ukrajnának.”

Hirdetés

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!