Európa

Kiderült Putyin újabb háborús terve

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint Oroszország 300 ezer katonát akar mozgósítani június elsején.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a finn elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy értesülései szerint Moszkva június elsején új mozgósítási hullámot indít, mely során 300 ezer állampolgárt akarnak behívni a hadseregbe.

Zelenszkijt arról is kérdezték, hogy hány katonára lenne szüksége az ukrán hadsereghez, mire válaszul elmondta, hogy nagyjából 400–500 ezer embert akarnak besorozni az idei évben, de pontos számokat még nem osztott meg.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta azt a törvényjavaslatot, amely a mozgósítási korhatárt 27-ről 25 évre csökkenti, válaszul az ország hadseregének növekvő igényeire és a mozgósítás kiterjesztésére irányuló javaslatokra – írta meg a Sky Newsra hivatkozva a Portfolio.

A törvényjavaslat előterjesztése eredetileg az előző év végén történt, amikor Zelenszkij elnök nyilatkozatot adott ki arról, hogy a hadsereg akár 500 000 ukrán mozgósítását is megfontolhatja. Ebben az összefüggésben elismerte, hogy ez a téma „érzékeny” kérdéseket vet fel.

Hirdetés

Forrás: origo

Felmérés: az ukránok hisznek a győzelemben, de harcolni nem akarnak

 

Hirdetés

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!