Európa

Szabályos háború zajlik a görög határon

Hirdetés

Szabályos csata zajlik a lezárt görög–török határon, ahol Görögország hatóságai úgy döntöttek: nem engedik át a törökök által a kerítéshez szállított migránsokat.

Lenti galériánk képei a határon lévő Kastanies településen készültek. Látható, ahogy a rohamrendőrök által használt könnygázgránátok a határkerítésen is átrepülnek.

Görögország most védekezik, ellentétben a 2015-ös eseményekkel, amikor a határon ők is átengedték az illegális bevándorlókat. A védekezésben az Európai Unió új vezetői pénzzel, eszközökkel és a Frontex (az EU határ- és partvédelmi ügynöksége) több száz szakemberének a helyszínre vezénylésével segítik Görögországot. A balkáni útvonalon jelenleg több mint 130 ezer ember tartózkodik, akik megpróbálnak bejutni az EU-ba.

A szerb elnök ma először beszélt arról, hogy emiatt esetleg szükség lesz Szerbia déli határának lezárására.

Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó szerint, ha Görögország nem tudja megvédeni a határait, Észak-Macedónia, Szerbia, Montenegró, Albánia és Horvátország határait kell megvédeni, ha pedig ez sem sikerülne, újra Magyarországon a sor, hogy megvédje az EU-t.

Hirdetés

A török– görög határ március 6-án, pénteken:

Fotók: MTI EPA Dimitris Tosidis

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!