Itthon

Vádlottak padján a terhes nő, aki a saját szüleit ölte meg egy balesetben

Hirdetés

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádol egy huszonöt éves nőt, aki az általa okozott balesetben elvesztette szüleit, ugyanakkor életet adott gyermekének.

A vádirati tényállás szerint tavaly nyáron egy bolgár család autózott az M15-ös számú autóúton Rajka irányába, otthonuk, Németország felé tartva. Az autót vezető nő nyolc hónapos magzatával volt állapotos. Mellette foglalt helyet a férje, hátul pedig a szülei, akik között ült egyéves gyermeke. A vádlott az autóval Rajka közelében a záróvonal ellenére előzni kezdett egy előtte haladó buszt, amelyen 57 személy utazott. Az előzés során a nő észrevette, hogy szemből egy teherautó érkezik, ezért egy hirtelen kormánymozdulattal próbált visszatérni a saját forgalmi sávjába, az autóbusz elé. Az autó hátsó része azonban nekiütközött a busz elejének.

Az ütközéstől az autó a tetejére borult, azon többször átfordult, majd az út melletti füves területen állt meg. A pörgéstől kiestek az autóból a hátsó ülésen utazók: a nő szülei, akik a biztonsági övüket nem használták, valamint a vádlott egyéves gyermeke, aki be volt csatolva.

A nő szülei a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették. Súlyosan sérült továbbá a vádlott egyéves gyermeke is, akinek csontjai törtek és tüdőzúzódása keletkezett. A vádlott férjének zúzódásos sérülései nyolc napon belül gyógyultak. Az autót vezető nőnek a balesetben zúzódott a koponyája, több csontja eltört, belső sérülései keletkeztek, aminek következtében a helyszínen – császármetszéssel – világra hozta a gyermekét.

 A vádiratban szereplő bűncselekmény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség indítványára a bíróság várhatóan a vádlott távollétében hoz majd ítéletet.

Hirdetés

Forrás: blikk

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!