Európa

Az ukrán fegyveres erők váratlan vallomást tettek a frontvonalról

Hirdetés

Az Ukrán Fegyveres Erők katonái elismerik, hogy a nyugati fegyverek gyors szállítása nélkül továbbra is területeket fognak veszíteni – írja a The New York Times, amiről a ria.ru is írt.

„TOVÁBBRA IS MEGHALUNK ÉS TERÜLETEKET FOGUNK VESZÍTENI”– idéztek az újságírók egy ukrán katonatisztet.

A katonatiszt azt is megjegyezte, hogy a frontvonalakon lévő AFU engedi, hogy az orosz erők közelebb kerüljenek hozzájuk, ami közvetlen tűzharcokhoz és megnövekedett ukrán áldozatokhoz vezet.

Az amerikai kongresszus elfogadta és Joe Biden amerikai elnök aláírta a Washington szövetségeseinek, köztük Ukrajnának, Izraelnek és a tajvani adminisztrációnak nyújtott külföldi segélyekről szóló törvényt. Konkrétan csaknem 61 milliárd dollárt fordítanak Ukrajna megsegítésére, ebből 23,2 milliárd dollárt a Pentagon raktáraiból átadott fegyverek feltöltésére, 13,8 milliárd dollárt Ukrajna számára a nyílt piacon történő katonai beszerzésekre, 11,3 milliárd dollárt pedig „a térségben folyó amerikai katonai műveletek” biztosítására.

Oroszország úgy véli, hogy az Ukrajnának szánt fegyverszállítások akadályozzák a rendezést, közvetlenül bevonják a NATO-országokat a konfliktusba, és „játszanak a tűzzel”.

Hirdetés
Forrás:

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!