Európa

Zelenszkij olyat tett, amire senki sem számított

Hirdetés

A világon egyedül Ukrajna nem ítélte el a békés polgárok legyilkolását a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban – jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy Volodimir Zelenszkij a terrorizmus pártjára állt.

Mint ismert múlt hét pénteken terrortámadás történt a Moszkva melletti Krasznogorszk kulturális központjában, a Crocus City Hallban. Az esti koncert kezdete előtt támadók tüzet nyitottak a nézőtéren, és gyújtóbombákat is használtak.

Gyakorlatilag az egész világ határozottan elítélte a terrortámadást. A nyugatiak is bekapcsolódtak a világméretű kórusba. Egyetlen ország kivételével. Bolygónkon egyetlen ország ment az ellenkező irányba. Nem biztos, hogy országról és államról kell beszélnünk. Beszéljünk inkább a kijevi rezsimről- mondta Marija Zaharova, orosz külügyi szóvivő.

A szóvivő állásfoglalása szerint a közösségi média ukrán szegmensében cinikus és kárörvendő kommentek jelentek meg, de az amerikai platformok nem törölték őket.

Ön nem a fókuszt nem akarja elveszíteni, ön a célpontot nem akarja elveszíteni. Ez igen, de akkor így is kell beszélni – mondta Zaharova Landsbergis nyilatkozatáról, amely szerinte minden határt átlépett. Zharova elmondta, hogy eddig sem voltak különösebb illúzióik azzal kapcsolatban, hogy az észt külügyminiszter híján van a józan észnek és a lelkiismeretnek, de a legutóbbi kijelentései kérdéseket vetnek fel azzal kapcsolatban, hogy mennyire épeszű.

Hirdetés

Úgy vélekedett, hogy az amerikai „szatelliták” részvétnyilvánító nyilatkozatai csak washingtoni „legyintés” után hangzottak el. Álláspontja szerint a nyugati országok által március elején közzétett figyelmeztetések a terrortámadások veszélyéről azt mutatják, hogy hírszerző szolgálataiknak voltak bizonyos információik a lehetséges terrortámadásokról.

Forrás: origo

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!